Nieuws

Tweede hospice De Cirkel in Papendrecht

Strategische ligging voor de Alblasserwaard

Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht/Papendrecht, november 2018 – Hospice De Cirkel en de gemeente Papendrecht hebben de intentie om binnenkort een koopovereenkomst af te sluiten voor een perceel in de wijk Oostpolder. Het voornemen is op deze kavel, die ligt aan de Roerdomp (hoek Andoornlaan), een tweede vestiging van hospice De Cirkel te realiseren die zich richt op het westelijke gedeelte van de Alblasserwaard.
De afgelopen maanden heeft een afvaardiging van hospice De Cirkel gesprekken gevoerd met onder anderen de burgemeesters van de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard, Papendrecht en Sliedrecht. Zij omarmen het initiatief van harte en hebben meegedacht over een eventuele locatie. Vanwege de strategische ligging is uiteindelijk gekozen voor Papendrecht-Oost. “Er is daar een prachtig perceel beschikbaar dat een maatschappelijke bestemming heeft en prima geschikt is om een nieuw hospice conform ons Plan van Eisen te laten bouwen. Daarnaast is het prima bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer,” zegt bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel.

Tweede vestiging hospice De Cirkel voor Alblasserwaard

Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht, september 2018 - De afgelopen maanden heeft een afvaardiging van hospice De Cirkel de mogelijkheden onderzocht voor een tweede hospice in de regio Alblasserwaard. Aanleiding voor deze verkenning was de wens van voormalig ondernemersechtpaar Wim en An Roelfzema uit Alblasserdam om een dergelijke voorziening ook in de regio waar zij wonen, op te richten. “Wij hebben te vaak in onze omgeving meegemaakt dat mensen die niet lang meer te leven hebben geen fijne plek kunnen vinden om hun laatste levensfase door te brengen. Een hospice kan daar een belangrijke rol in vervullen.” Wim en An Roelfzema zijn altijd maatschappelijk betrokken geweest door met hun stichting Fleur tal van goede doelen te steunen. Zij willen nu een mooi bedrag schenken om de oprichting van een hospice in de regio Alblasserwaard te ondersteunen en zochten voor de expertise contact met het bestuur van hospice De Cirkel.

Uitbater café De Landbouw doneert verjaardagsgeld

Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht, mei 2018Onder toeziend oog van veel stamgasten heeft bestuursvoorzitter Ad van Driel van hospice De Cirkel een donatie van 1.045 euro gekregen van uitbater Rien van der Stelt van café De Landbouw in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit bedrag was de optelsom van de giften die hij voor zijn 65ste verjaardag kreeg van de bezoekers van het café.

 

 

 

Eerste exemplaar jaarkrant overhandigd

'Uniek moment'

Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht, maart 2018 - Op 23 maart jl. heeft coördinator Ester Pos van hospice De Cirkel de eerste editie van de jaarkrant 2018 van hospice De Cirkel uitgereikt aan de heer Mar Langbroek, een bewoner van het hospice die met ‘zijn verhaal’ in de krant staat. Een uniek moment omdat tijdens het interview onzeker was of Mar de krant nog zelf in ontvangst zou kunnen nemen. “Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit kan en mag doen,” zegt Ester.

 
 
Heel bijzonder hoe jullie zo'n laatste levensfase toch ook gezellig, fijn en onvergetelijk weten te maken.
Heleen Versprille