Sjoelclub doneert 10.000 euro in 10 jaar aan hospice

Hendrik-Ido-Ambacht/Zwijndrecht, oktober 2017 - Sjoelclub De Meubelmaker uit Zwijndrecht heeft voor het tiende jaar zo'n 10.000 euro gedoneerd aan hospice De Cirkel. Dit is de opbrengst van de tweewekelijkse sjoelavonden die de bewoners van dit appartementencomplex in de periode september tot mei organiseren.

Het initiatief is tien jaar geleden gestart. Op een vast middag sjoelen de bewoners met elkaar in de hal van het complex. Behalve een euro voor de koffie/thee met wat lekkers wordt er ook een vrijwillige bijdrage gevraagd. "In eerste instantie was die bedoeld om een prijs te kopen voor de kampioen sjoelen. Met elkaar vonden we dat het mooier is om het geld te geven aan een goed doel. In onze beginperiode was het hospice nog in oprichting en wij wilden daar op deze manier ons steentje aan bijdragen. Dat zijn wij blijven doen, ook toen het hospice eenmaal klaar was," vertelt initiatiefnemer Mar Vermeulen.

In totaal heeft Sjoelclub De Meubelmaker ruim 10.000 euro gedoneerd. Elk jaar komt Mar Vermeulen het bedrag persoonlijk overhandigen. "Het is geweldig dat mensen dit voor ons over hebben en de opbrengst van een middag sjoelen al tien jaar lang voor ons hospice bestemmen," zegt bestuurslid Annelies de Back van hospice De Cirkel. "Als hospice zijn wij afhankelijk van giften en we zijn heel blij met zulke trouwe donateurs. Het symboliseert voor ons dat het hospice leeft onder de inwoners van de Zwijndrchtse Waard en dat is fijn. Namens het bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers van ons hospice wil ik alle leden van de sjoelclub hartelijk bedanken voor dit mooie gebaar en hen voor het komend jaar veel sjoelplezier wensen."

Ons advies aan terminaal zieke mensen is om het wonen in het hospice niet te lang uit te stellen. Het kan de laatste weken van je leven extra kleur geven. Die liefde en warmte verdient iedereen.
Miranda en Rebecca Ringeling