De faciliteiten

Het hospice wil een bijna-thuis-situatie creëren. Dit betekent dat u in het hospice zoveel mogelijk uw thuissituatie mag nabootsen. Zo kunt u eigen spullen meenemen, maar ook specifieke wensen met betrekking tot leefgewoonten en levensovertuiging worden gerespecteerd.

Bewonerskamers

Het hospice heeft vier moderne bewonerskamers die gezellig en praktisch zijn ingericht. Er is een televisie met dvd-speler op de kamer en tal van andere technische voorzieningen. Ook is er een aanrechtblok met een koelkast. Uiteraard biedt de kamer allerlei aanpassingen voor mensen die minder mobiel zijn. Er bestaat een mogelijkheid om naast de bewoner op een opklapbed te slapen.

Badkamer

De bewonerskamers hebben allemaal een eigen badkamer. Deze badkamer is van alle gemakken voorzien.

Woonkamer

Hospice De Cirkel heeft ook een sfeervolle woonkamer. Hier kunnen bewoners en hun naasten gezellig met elkaar zitten. Er is een televisie en er staat een eettafel. De open keuken is een onderdeel van de woonkamer. Hier kan koffie worden gezet, koken de vrijwilligers desgewenst maaltijden voor de bewoners en hun naasten en er is hier ruimte voor allerlei andere huishoudelijke activiteiten. De woonkamer heeft openslaande deuren en grenst aan een mooie tuin met terras waar u met uw familie, vrienden en/of kennissen eventueel buiten kunt zitten.

Gastenkamers

Op de eerste verdieping heeft het hospice twee gastenkamers met elk twee bedden en een badkamer. Hier kunnen familieleden, vrienden of kennissen blijven slapen.

Overige faciliteiten

Het hospice beschikt over een Wifi-netwerk. Verder zijn er een wasmachine en een wasdroger en kan er gestreken worden.

Ons advies aan terminaal zieke mensen is om het wonen in het hospice niet te lang uit te stellen. Het kan de laatste weken van je leven extra kleur geven. Die liefde en warmte verdient iedereen.
Miranda en Rebecca Ringeling