De faciliteiten

Het hospice is een bijna-thuis-huis. Dit betekent dat u zoveel mogelijk uw thuissituatie mag creëren. Zo kunt u eigen spullen meenemen, maar ook specifieke wensen met betrekking tot leefgewoonten en levensovertuiging respecteren wij zoveel mogelijk.

Bewonerskamers

Onze hospices hebben moderne bewonerskamers die gezellig en praktisch zijn ingericht. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn er vier- en in Papendrecht zijn er zes kamers. Er is een televisie met dvd-speler op de kamer en tal van andere technische voorzieningen. Ook is er een aanrechtblok met een koelkast. Uiteraard biedt de kamer allerlei aanpassingen voor mensen die minder mobiel zijn. Alle kamers hebben openslaande deuren naar een terras waar u, samen met uw bezoek, kunt zitten.

Badkamer

De bewonerskamers hebben allemaal een eigen badkamer. De badkamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een aangepast toilet en een douche.

Duobed

In onze hospices is het mogelijk dat naasten van bewoners blijven slapen op de kamer van de bewoner. Omdat liefde, warmte en genegenheid ook in de laatste levensfase heel belangrijk zijn, hebben we op beide vestigingen een zogenoemd duobed om tegen het bed van de bewoner te plaatsen, zodat het een tweepersoonsbed wordt. De bewoner en partner, kind of kleinkind kunnen daardoor in de fase van afscheidnemen, heel dicht bij elkaar zijn.

Woonkamer

Onze hospices hebben ook een sfeervolle woonkamer. Hier kunnen bewoners en hun naasten gezellig met elkaar zitten. Er is een televisie en er staat een eettafel. De open keuken is onderdeel van de woonkamer. De woonkamers grenzen aan een mooie tuin met terras waar u met uw familie, vrienden en/of kennissen eventueel buiten kunt zitten.

Gastenkamers

Op de eerste verdieping zijn gastenkamers met elk twee bedden en een badkamer. Hier kunnen familieleden, vrienden of kennissen blijven slapen.

Overige faciliteiten

De hospices hebben een Wifi-netwerk. Verder zijn er een wasmachine en een wasdroger en kan er gestreken worden. In beide hospices zijn vergaderkamers en ruimtes waarin de vrijwilligers hun diensten kunnen overdragen. In het hospice in Papendrecht is tevens een familiekamer waar naasten in alle privacy gesprekken kunnen voeren.