COVID-19

Het corona-virus houdt ons allen bezig. Om voor iedereen meer duidelijkheid te scheppen, hebben we de belangrijkste zaken en veranderingen op een rij gezet (januari 2022).

Bezoekregeling COVID-19

Het team van hospice De Cirkel wil graag goede zorg aan de bewoners en naasten blijven bieden. Om hun veiligheid en die van ons team zoveel mogelijk te waarborgen, houden we ons aan de maatregelen die door het RIVM zijn samengesteld met als doel het risico op besmetting met het corona-virus zo veel mogelijk te beperken. We willen graag deze adviezen opvolgen voor uw veiligheid en die van onze vrijwilligers. Dat betekent het volgende.

Voor bezoekers van bewoners in het hospice geldt:

  • Als u koorts heeft, meer dan incidenteel moet hoesten, benauwd en/of verkouden bent, dan verzoeken wij u uw bezoek uit te stellen totdat u 24 uur klachtenvrij bent.
  • U heeft GEEN huisgenoten die koorts hebben, die meer dan incidenteel hoesten, verkouden of benauwd zijn en/of in afwachting van een testuitslag zijn.
  • Als u het hospice betreedt, dient u gebruik te maken van de desinfectanszuil die in de hal aanwezig is.
  • U meldt zich en geeft aan voor wie u komt. Vrijwilligers geven uitleg over de gang van zaken rondom COVID in het hospice.
  • Het team van hospice De Cirkel schudt op dit moment geen handen, wij vragen om uw begrip hiervoor.
  • We zorgen binnen het hospice voor voldoende frisse lucht. Dit vinden we belangrijk om de overdracht van het virus te beperken.

Ook dragen we allen een mondkapje. Deze zijn verkrijgbaar in de hal en staan ook op het aanrecht in elke bewonerskamer. Vrijwilligers kunnen dan, indien nodig, een mondkapje opzetten zonder dat zij hiervoor de kamer opnieuw moet verlaten. Ook de thuiszorgorganisaties hanteren de 1,5 m regel en gebruiken een mondkapje.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. Voor meer achtergrondinformatie adviseren wij om te kijken op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vragen-antwoorden. Deze informatie is betrouwbaar en actueel voor Nederland.

Als er vragen zijn, kunt u altijd contact opnemen met de coördinatoren. Voor de vestiging Hendrik-Ido-Ambacht is dit via tel. 078-6124138 of per mail: coordinatorzww@hospicedecirkel.nl. Voor de vestiging Papendrecht is dit via tel. 078-6451956 of per mail coordinatoraw@hospicedecirkel.nl.