Coördinatoren

Bij hospice De Cirkel werken betaalde coördinatoren. Daarnaast zijn er zo’n 80 vrijwilligers actief per locatie. Het bestuur houdt toezicht op het gevoerde beleid en de financiën.

De coördinatoren. hebben de dagelijkse leiding in handen en sturen de vrijwilligers aan. Daarnaast zijn zij het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en hun naasten en voor de huisarts en de thuiszorg.

Vrijwilligers

De vrijwilliger heeft een centrale rol in het hospice. De vrijwilliger komt niet in plaats van de mantelzorg, maar is een aanvulling hierop. Daar waar de familie niet meer in staat is de zorg te bieden, geeft hij of zij ondersteuning. De vrijwilliger neemt geen taken over van de professionele zorgverleners.

Taken van de vrijwilliger zijn:

  • lichamelijke verzorging van de bewoners. Deze zorg wordt met anderen, zoals familie en de thuiszorg uitgevoerd
  • emotionele ondersteuning van de bewoners en hun familie
  • lichte huishoudelijke werkzaamheden, zoals het zorgen voor koffie, thee en maaltijden, verzorgen van planten en bloemen en het opruimen van de kamer.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger in hospice De Cirkel te werken en/of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met één van de coördinatoren. U kunt hen bereiken via

078 – 6 12 41 38 of coordinator@hospicedecirkel.nl. Wij kunnen uw gegevens op onze wachtlijst zetten. Wij nemen dan contact met u op als er weer plaats is voor nieuwe vrijwilligers.

Bestuur

In het bestuur van hospice De Cirkel zitten mensen met verschillende achtergronden. Elk bestuurslid heeft z’n eigen aandachtspunten. Het bestuur houdt toezicht op het beleid van het hospice en is eindverantwoordelijk voor de financiën. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor de werkzaamheden. De coördinatoren rapporteren aan het bestuur.

Ad van Driel – Voorzitter

Jennie Vos – (Vice) Voorzitter

Edwin van Wijngaarden – Penningmeester

Ton) den Hartog – Algemeen bestuurslid

Jelle van der Weijde – Algemeen bestuurslid

Kees de Ruijter – Algemeen bestuurslid

Bestuur@hospicedecirkel.nl