Hospice De Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard tien jaar

Zwijndrechtse Waard, 7 januari 2021 – Met het aansnijden van een taart is vandaag het tienjarig bestaan van hospice De Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht gevierd. Een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van hospice De Cirkel dat in 2011 een van de eerste hospices van Nederland was en zijn deuren opende in de vrijwel onbewoonde Ambachtse wijk De Volgerlanden. Tien jaar later is het hospice een niet meer weg te denken voorziening in de samenleving. Hospice De Cirkel dankt zijn succes mede aan een enorm gemotiveerd team trouwe vrijwilligers dat zich met veel liefde inzet voor bewoners in hun laatste levensfase.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan is het hospice gerestyled. Dit jubileumcadeau is gerealiseerd dankzij een prachtige bijdrage van de Stichting vrienden van hospice De Cirkel die verantwoordelijk is voor de sponsorwerving van het hospice en een aantal andere mooie donaties. De kamers zijn, net zoals op de locatie voor de Alblasserwaard in Papendrecht, allemaal voorzien van een fotowand met natuurbeelden en alle kamerdeuren hebben de naam van een rivier of stroom uit de regio gekregen, inclusief een bijbehorend beeld. “Zo symboliseren we dat we met elkaar keer op keer een steen verleggen in de rivier,” aldus manager Angelique de Wit van hospice De Cirkel. Ook het jubileumcadeautje voor de vrijwilligers staat in het teken van water. Ze hebben een waterglas gekregen met het logo van het hospice. Water is puur, komt uit de bron en gaat met de stroom mee. “Onze vrijwilligers geven pure liefde, zijn de bron van het bestaan van het hospice en bewegen liefdevol mee op de stroom van de wensen van onze bewoners. Sommigen zijn al vanaf het eerste uur aan ons hospice verbonden.”

Het hospice heeft de festiviteiten sober gehouden vanwege corona. “Dat neemt niet weg dat we enorm blij zijn met deze mijlpaal en dat we ons realiseren dat we deze hebben kunnen bereiken dankzij onze vrijwilligers, maar ook dankzij heel veel samenwerkingspartners en andere betrokkenen zoals huisartsen, het ziekenhuis, thuiszorginstellingen, gemeenten en niet te vergeten de omwonenden. Ook heel veel sponsoren hebben ons de afgelopen jaren een heel warm hart toegedragen en ons financieel gesteund. In het bijzonder wil ik hierbij de Bolidt Inner Circle Run noemen die ons al sinds het begin van ons bestaan de opbrengst van dit evenement schenkt. Fantastisch. Dank aan allen,” onderstreept bestuursvoorzitter Ad van Driel.

In november 2020 opende het hospice een tweede vestiging voor de Alblasserwaard in Papendrecht. Van Driel: “Deze locatie bestaat bij de gratie van het succes van ons eerste hospice. Inmiddels kunnen we tien hospicebedden bieden in de regio. Dat er behoefte is aan deze voorziening, blijkt uit het feit dat de afgelopen periode vrijwel alle kamers bezet zijn geweest. We kijken terug op tien succesvolle jaren. Het is vorig jaar pittig geweest voor onze vrijwilligers vanwege de bijzondere omstandigheden. Fijn dat we toch op hen konden blijven rekenen. Op naar ons volgende jubileum en betere tijden. Namens het bestuur, de vrienden van, de manager en de coördinatoren wens ik iedereen veel gezondheid en kracht toe in 2021.”

Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel of wilt u het financieel steunen? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid!

Feest taart jubileum

Hospice De Cirkel voor de Zwijndrechtse Waard in Hendrik-Ido-Ambacht bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met taart. V.l.n.r. vrijwilligers Carla van der Linden, Rianne Vat en Tine Meijer.