Op donderdag 20 april 2023 is de nieuwe familiekamer van hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht geopend door stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrecht, samen met stichting Jong Zwijndrecht en een van de werkgroep leden van het hospice.

Hospice De Cirkel
Hospice De Cirkel is een bijna-thuis-huis voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet langer dan drie maanden te leven hebben. De kwaliteit van leven in hun laatste levensfase staat centraal. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Samen met 80 vrijwilligers probeert het hospice deze geborgenheid te bieden niet alleen voor de terminale bewoners maar ook voor hun naasten. Het hospice wil voor ieder een veilige en huiselijke omgeving creëren.

Familiekamer
Naasten van bewoners van het hospice hebben de behoefte om zich ook even terug te kunnen trekken van de bewonerskamer en de directe emotie. Er is behoefte aan privacy, ook als ze in gesprek willen met bijvoorbeeld de begrafenisondernemer, de arts, andere discipline of een ander familielid. Ook (kleine) kinderen die niet permanent in de bewonerskamer willen zijn hebben behoefte aan afleiding. De huidige ruimtes in het hospice waren hier tot op heden onvoldoende geschikt voor. Er was behoefte aan een sfeervolle familiekamer die voldoende privacy biedt met de mogelijkheid te ontspannen en enigszins tot rust te komen terwijl er afwisselend wordt gewaakt. In de emotionele beladenheid van het stervensproces is een rustige sfeervolle ruimte heel fijn. Vandaar ons verzoek om een financiële steun in de rug voor het realiseren van een familiekamer.

Opening familiekamer hospice De Cirkel Hendrik-Ido-Ambacht | Hét nieuws- en advertentieblad van Hendrik-Ido-Ambacht / Oostendam / Zwijndrecht en Heerjansdam (weekbladdebrug.nl)

Sponsoren
Het hospice was blij dat stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrecht (MBZ) haar projectaanvraag honoreerde. Met de subsidie van Stichting MBZ heeft het hospice nu een mooie, sfeervolle en warme familiekamer voor de bewoners en hun naasten. Vol enthousiasme is er een werkgroep van drie vrouwelijke vrijwilligers aan de slag gegaan met het bedenken van de inrichting van deze kamer en in samenwerking met een van de klusmannen van het hospice is de start gemaakt. Uiteraard hebben zij dit niet alleen gedaan. Onze dank gaat ook uit de diverse samenwerkingspartners die meegewerkt en meegedacht hebben over de inrichting van deze kamer. Daarbij gaat een speciaal woord van dank naar organisaties Je-Woonbeleving voor het leggen van de vloer op de eerste verdieping, De WoonWulp voor het schilderen van de kamer, waarin ook stichting Jong Zwijndrecht een aandeel heeft gehad. Dit hadden zeker niet kunnen gebeuren zonder de steigers die geleend konden worden van Stichting SDO in Zwijndrecht. Ook zijn er een aantal spullen verhuisd door verhuisbedrijf Den Otter uit Barendrecht.

Het hospice dankt de sponsoren voor hun inbreng en is blij met de realisatie van deze mooie familiekamer.

Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel, wilt u het financieel steunen of vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid! 

Opening familiekamer hospice De Cirkel Hendrik-Ido-Ambacht | Hét nieuws- en advertentieblad van Hendrik-Ido-Ambacht / Oostendam / Zwijndrecht en Heerjansdam (weekbladdebrug.nl)